Foto: AP/Scanpix

Maiznieku streika dēļ Bolīvijas karavīri sākuši cept tūkstošiem maizes klaipus, palīdzot apgādāt ar miltu izstrādājumu valsts galvenās pilsētas Lapasas iedzīvotājus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Karavīri maizes cepšanā iesaistīti, kad parādījušās ziņas par maizes trūkumu vairākās pilsētas apkaimēs. Maize tiek pārdota valsts veikalos par 40 boliviano centiem (četri eiro centi) gabalā.

"Nepietiekamība patiešām ir novērota. Bet mēs (šodien) saražosim 70 000 maizes klaipu un mums ir iespējas palielināt apjomus, ja nepieciešams," paziņoja attīstības ministre Veronika Ramosa.

Bolīvijas beķeri ir devušies 48 stundu ilgā streikā, protestējot pret valdības lēmumu pārtraukt subsidēt kviešu miltus. Maiznieki norāda, ka, lai gūtu peļņu, viņiem viens klaipiņš jāpārdod par 50 boliviano centiem (seši eiro centi) gabalā.

Kreisā spārna prezidents Evo Moraless uzskata, ka subsīdijas miltiem vairs nav nepieciešamas.

"Bolīvijas maiznieki daudzus gadus guva labumu no subsīdijām. Tagad viņi ir stipri un var stāvēt uz savām kājām," paziņoja Ramosa.

Bolīvija ir Dienvidamerikas trūcīgākā valsts, bet kopš Moralesa ievēlēšanas prezidenta amatā nabadzība un nevienlīdzība ir ievērojami samazināta, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!