Foto: AFP/Scanpix
Beļģijas galvaspilsētā Briselē kopš sestdienas rīta izsludināts ārkārtas stāvoklis, policijai un speciālo uzdevumu vienībām koncentrējot visus spēkus, lai noķertu par teroristiskām darbībām aizdomās turētos cilvēkus. Lai nenodotu drošības sargu manevrus, amatpersonas lūdza Briseles iedzīvotājus internetā nepublicēt fotogrāfijas ar viņu pozīcijām.

Lai palīdzētu drošībniekiem, Briseles iedzīvotāji uzsāka aktīvi publicēt kaķu fotogrāfijas, kurām klāt lika dažādas mirkļbirkas saistībā ar Briseli, Parīzes teroraktu, "Daesh" un policijas darbību. To mērķis ir pārpludināt internetu ar šķietami bezjēdzīgu saturu, lai tādējādi traucētu teroristiem uzzināt un nojaust, ko dara policija.

Kaķu fotogrāfijas esot izvēlētas vienkārša iemesla dēļ - tās jau vairākus gadus ir nerakstīts starptautiski atpazīstams solidaritātes simbols, norāda "NY Times".

Pirmdien varas iestādes oficiāli izteica pateicību "kaķu akcijas" dalībniekiem. "Federālā izmeklētāja birojs un policija vēlas pateikt paldies presei un sociālo tīklu lietotājiem, par sapratni, ņemot vērā vajadzības, kādas radīja šī operācija," medijiem pavēstīja prokuratūras pārstāvis.

Tiek ziņots, ka ārkārtas stāvoklis tikšot saglabāts vēl vismaz nedēļu, bet metro sistēma un skolas darbu atsāks jau trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!