Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Beļģija trešdien, 3. jūnijā, pavēstīja, ka 15. jūnijā atvērs robežas ceļotājiem no citām Eiropas Savienības (ES) un Šengenas zonas valstīm, kā arī Lielbritānijas.

Bāri un restorāni varēs vērt durvis jau 8. jūnijā, sacīja premjerministre Sofija Vilmesa.

Lēmums par ceļošanu no citiem reģioniem un uz tiem tiks pieņemts ES līmenī, sacīja premjere, mudinot ceļotājus pārliecināties par nosacījumiem savu izraudzīto ceļojumu galamērķos.

Skolas un daži uzņēmumi jau ir atsākuši darbu, savukārt izklaides uzņēmumi un viesnīcas pagaidām vēl ir slēgtas.

Sākot ar pirmdienu, 8. jūniju, darbu atsāks kafejnīcas un restorāni, bet apmeklētājiem būs jāievēro pusotra metra distance, bet cilvēku skaits grupās nedrīkst pārsniegt desmit.

Kinoteātri un teātri darbu varēs atsākt 1. jūlijā, tiesa gan, skatītāju skaits nedrīkstēs pārsniegt 200, un apmeklētājiem "uzstājīgi tiek ieteikts" valkāt maskas.

Valstī ar 11,5 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 9500, un proporcionāli iedzīvotāju skaitam tas ir viens no augstākajiem rādītājiem pasaules valstu vidū.

"Vīruss joprojām ir starp mums," brīdināja premjere, vienlaikus atzīstot – "zīmes ir iedrošinošas", ka uzliesmojums ir pakļauts kontrolei un ka piesardzīgi var tikt atjaunotas ikdienas dzīves norises, ievērojot sociālās distancēšanās vadlīnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!