Foto: AFP/Scanpix
Beļģijā sestdien trešajai personai izvirzītas apsūdzības dalībā teroristu grupā saistībā ar jauna terorakta gatavošanu Francijā, paziņojuši federālie prokurori.

Aizdomās turamais identificēts tikai kā 35 gadus vecais I.A., un sīkāka informācija netiek atklāta.

"Viņš apsūdzēts pa līdzdalību teroristu grupas darbībā," teikts prokuratūras paziņojumā, piebilstot, ka tas notiek Francijas un Beļģijas kopīgi veiktās izmeklēšanas ietvaros.

Saistībā ar plānu sarīkot teroraktu Francijā Beļģijā apsūdzības par dalību teroristu grupā izvirzītas vēl diviem cilvēkiem - Abderamanam A. un Rabaham N.

Galvenais aizdomās turētais ir 34 gadus vecais Francijas pilsonis Reda Krikets, kurš tika aizturēts pagājušajā nedēļā Parīzes priekšpilsētā Aržantejā. Pie viņa mājās tika atrastas sprāgstvielas un šaujamieroči. Krikets šonedēļ tika apsūdzēts par piederību teroristu grupai.

Parīzes prokurors Fransuā Molins trešdien paziņoja, ka varasiestādēm nav izdevies identificēt specifisku mērķi teroraktam, kas tika plānots Francijā, bet konfiscētie ieroči liecina, ka, visticamāk, novērsta liela vardarbība.

Novembrī teroristi Parīzē nogalināja 130 cilvēkus. Atbildību par teroraktiem uzņēmās grupējums "Islāma valsts".

Francijas un Beļģijas varasiestādes kopš šiem uzbrukumiem pastiprināti vērsušās pret ekstrēmistiem, kas saistīti ar "Islāma valsti", kas tiek turēta aizdomās arī par uzbrukumu sarīkošanu Briselē pagājušajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!