Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss ir atsaucis uz konsultācijām vēstnieku Sīrijā, protestējot pret vardarbības eskalāciju šajā valstī, pirmdienas vakarā vēstīja Beļģijas ziņu aģentūra "Belga".

Vēstnieka atsaukšana uz konsultācijām ir diplomātisks protests un nenozīmē diplomātisko attiecību pilnīgu pārtraukšanu.

Reinderss arī aicinājis Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri Ketrinu Eštoni koordinēties ar ES 27 dalībvalstīm, lai izlemtu, kādi pasākumi var tikt veikti, ņemot vērā Sīrijas režīma vardarbību pret savu tautu.

Pirmdien tika ziņots, ka arī Lielbritānija atsaukusi uz konsultācijām vēstnieku Sīrijā, protestējot pret vardarbības eskalāciju šajā valstī. Savukārt ASV ir slēgušas savu vēstniecību Sīrijā.

Tunisija sestdien nolēma pārtraukt atzīt Sīrijas valdību un izraidīja Sīrijas vēstnieku pēc tam, kad sestdienas naktī Sīrijas armijas artilērijas apšaudē valsts trešajā lielākajā pilsētā Homsā tika nogalināti vairāk nekā 200 cilvēki.

Pirmdien Sīrijas bruņotie spēki apšaudīja ar raķetēm un artilērijas šāviņiem valstī notiekošo protestu centrus, nogalinot vismaz 66 civiliedzīvotājus.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) janvāra beigās atzina, ka vairs nespēj izsekot Sīrijas nemieros bojāgājušo skaitam, bet pirms tam aprēķināja, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku. Saskaņā ar organizācijas " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem bojāgājušo skaits ir apmēram 6000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!