Foto: AFP/Scanpix

Beļģija piektdien paziņoja, ka meklē divus "bruņotus un bīstamus" aizdomās turamos, kuri izmantojuši viltotus identitātes dokumentus, lai palīdzētu vienam no Parīzes teroraktu organizatoriem Salaham Abdeslamam septembrī doties uz Ungāriju.

Viena aizdomās turētā viltotā identitātes karte arī tikusi izmantota naudas pārskaitīšanai no Briseles uz Parīzi slaktiņa organizētāja Abdelhamida Abauda brālēnam četras dienas pēc uzbrukuma.

Kā paziņoja prokuratūra, Abdeslams divu vīriešu pavadībā 9. septembrī tika apturēts uz Ungārijas-Austrijas robežas. Abiem pavadoņiem bijuši viltoti Beļģijas identitātes dokumenti uz Sufiana Kajala un Samira Buzida vārdiem.

Viltotā Buzida identitātes karte tikusi izmantota mājas noīrēšanai Beļģijas dienvidos, kas tikusi izmantota kā slēptuve Parīzes uzbrukumu plānošanai.

Beļģijā saistībā ar Parīzes teroraktiem aizturēti jau astoņi cilvēki.

Teroraktos Parīzē 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!