Beļģijas federālā prokuratūra septembrī saņēmusi 103 jaunas sūdzības par priesteriem - pedofiliem no viņu seksuālās vardarbības upuriem, ceturtdien vēsta "RIA Novosti".

76% sūdzību iesniedzēju ir vīrieši vecumā līdz 49 gadiem, kuri vēl bērnībā cietuši no priesteru - pedofilu izvirtības. Vecākajam upurim ir jau 82 gadi, bet jaunākajam - 23 gadi.

Pēc prokuratūras pārstāvja vārdiem, šodien dzīvi palikuši vairs tikai 28% priesteru, kurus tur aizdomās pedofilijā.

Šis skandāls beļģu sabiedrībā izcēlies pēc tam, kad tika publicēts ziņojums ar faktiem par pedofiliju starp katoļu priesteriem. Speciāli izveidotā baznīcas komisija izmeklēja 488 sūdzības.

Pēc tam Beļģijas katoļu baznīcu salīdzināja ar odiozāko beļģu pedofilu Marku Ditrū, kurš izcieš mūža ieslodzījumu par divu meiteņu slepkavību un četru nolaupīto meiteņu izvarošanu.

Baznīcas cilvēktiesību komisijas pārstāvis savukārt paziņojis par gatavību sniegt nepieciešamo atbalstu priesteru - pedofilu upuriem, iesniedzot sūdzības tiesu instancēs.

Tikmēr Beļģijas tieslietu ministrs Stefans de Klerks paziņojis, ka vairākumam aizdomās turēto priesteru ir iestājies kriminālvajāšanas noilgums.

Pēc de Klerka viedokļa, Beļģijas katoļu baznīcai šajā situācijā jāuzņemas iniciatīva - jāatzīst seksuālās vardarbības fakti, jāatlaiž vainīgie un jāizskata iespēja izmaksāt naudas kompensāciju upuriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!