Foto: Reuters/Scanpix
Beļģijā naktī uz sestdienu veikti vairāki desmiti pretterorisma reidu, kuros aizturēti 12 cilvēki, sestdien paziņoja prokurori.

Reidi veikti 16 komūnās Briselē, Flandrijā un Valonijā un "pagājuši bez incidentiem", teikts prokuratūras paziņojumā, piebilstot, ka "līdz šim nav atrasti ne ieroči, ne munīcija".

Reidu laikā pārmeklētas mājas un garāžas. Izvaicāšanai policijā nogādātas 40 personas, no kurām 12 tikušas aizturētas.

Sīkāka informācija par reidiem netiek sniegta.

Kā ziņots, Beļģijas drošības dienesti šonedēļ brīdināja par teroristu aktivizēšanos un iespējamiem jauniem uzbrukumiem Beļģijā un Francijā.

Beļģijas drošības dienestu informācija liecina, ka džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki jau devušies no Sīrijas uz Eiropu, vēsta laikraksts "DH.de".

Visām Beļģijas tiesībsargājošajām iestādēm tikušas nosūtītas brīdinājuma vēstules.

""Islāma valsts" kaujinieki, domājams, pirms apmēram pusotras nedēļas atstājuši Sīriju, lai bez dokumentiem caur Turciju un Grieķiju ierastos Eiropā," norādījuši drošības dienesti.

"Viņi var sadalīties divās daļās: vieni dotos uz Beļģiju, bet pārējie - uz Franciju, lai nelielās grupās pa diviem cilvēkiem sarīkotu uzbrukumus," pausts paziņojumā.

Ieročus teroristi jau, iespējams, ir ieguvuši. Beļģijas drošības dienesti norādīja, ka teroristu centieni sarīkot uzbrukumus ir "nenovēršami".

Beļģijā terorakti varētu tikt veikti pret lielu tirdzniecības centru Briselē, kādu ASV ātrās ēdināšanas restorānu vai policijas iecirkni.

Beļģijas varasiestādes jau aprīļa sākumā brīdināja, ka "Daesh" atbalstītāji gatavo jaunus teroraktus. Tolaik drošības dienesti uzskatīja, ka tie varētu notikt Eiropas pludmalēs.

Aprīļa sākumā "Daesh" solīja uzbrukumu sarīkot Berlīnē, Londonā un Parīzē.

Jau vēstīts, ka Parīzes piepilsētā Manjanvilā pirmdienas vakarā uzbrucējs nogalināja policistu un viņa sievu. Slepkava sarunu laikā ar policiju pauda uzticību "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!