Foto: AP/Scanpix/LETA

Beļģijas bijušais karalis Alberts II piekritis, lai viņam veic paternitātes testu, kā to, izskatot strīdu ar mākslinieci Delfīnu Boēlu, pieprasījusi tiesa, otrdien vēsta Beļģijas mediji.

51 gadu vecā Boēla jau kopš 2013. gada cenšas panākt, lai viņa tiktu atzīta par Alberta meitu, un apgalvo, ka viņas mātei baronesei Sibillai de Selisai Lonšānai pirms vairākām desmitgadēm bijusi dēka ar bijušo karali.

Beļģijas tiesa oktobrī nosprieda, ka 84 gadus vecajam Albertam ir jāveic paternitātes tests.

Viņš šo lēmumu apstrīdēja, nododot lietu Kasācijas tiesai, kas savu spriedumu vēl nav pasludinājusi.

Savukārt Briseles apelācijas tiesa šomēnes nosprieda, ka Albertam ir jānodod DNS paraugs, pretējā gadījumā viņam draud naudassods 5000 eiro dienā.

Ņemot vērā šo spriedumu, "viņa majestāte karalis Alberts nolēma pakļauties apelācijas tiesas noteiktajai ekspertīzei", medijiem apliecināja Alberta advokāts.

Alberts norādījis, ka testa rezultāts paliks konfidenciāls, līdz būs pieņemts spriedums viņa apelācijas lietā, paziņojumu citē ziņu aģentūra "Belga".

2013. gadā DNS testā tika noskaidrots, ka Žaks Boēls nav Delfīnas bioloģiskais tēvs.

Zemākas instances tiesa pērn nosprieda, ka paternitātes noteikšanas procesam nav tiesiska pamata, jo ģimenes saitēm ir citi kritēriji, nevis tikai bioloģija.

Alberts II, kurš 2013. gadā atteicās no troņa, noliedz, ka būtu Boēlas tēvs. Viņš gan arī atzinis, ka laulība ar Paolu, kurai šobrīd ir 81 gads, ne vienmēr bijusi gluda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!