Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Otrdienas rītā Beļģijas un Vācijas policija veikusi kratīšanu centriski labējās Eiropas Tautas partijas (EPP) birojos Briselē, vēsta "Euronews".

EPP ir lielākā Eiropas līmeņa partija, un tās grupai ir visvairāk vietu Eiropas Parlamentā.

Tās galvenā mītne atrodas Rue du Commerce, Briseles Eiropas kvartālā.

"Vizīte ir saistīta ar notiekošo izmeklēšanu Tīringenē, Vācijā," īsā paziņojumā presei norādīja EPP preses pārstāvis. "Partija sadarbojas ar iesaistītajām iestādēm, sniedzot visu attiecīgo informāciju un dokumentāciju," viņš piebilst.

Tomēr detalizētāku informāciju partija nav sniegusi.

Vācijas plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka izmeklēšana nav vērsta pret partiju vai kādu no tās pašreizējiem darbiniekiem, bet gan pret Tīringenes CDU līderi Mario Voigtu, kurš tiek turēts aizdomās par korupciju un kukuļošanu.

Voigts 2019. gada vēlēšanu ciklā strādāja EPP.

Izmeklētāji cenšas noskaidrot, cik daudz naudas Voigts, iespējams, varētu būt saņēmis, kā arī meklē dokumentus par darba līgumiem un runā ar lieciniekiem Briselē, vēsta Vācijas mediji.

Voigts apsūdzības noliedz. Viņa advokāti izmeklēšanu, kas sākās 2022. gada septembrī, ir raksturojuši kā "nesamērīgu un pārmērīgu" un uzstāj, ka viņu klients nav izdarījis "neko sliktu".

EPP ir Eiropas mēroga grupa, kurā darbojas arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Ursula fon der Leiena un Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola.

EPP pašlaik vada Manfrēds Vēbers, kurš pārstāv Bavārijā bāzēto CSU partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!