Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro piektdien aizliedzis federālo iestāžu darbiniekiem izmantot sociālo platformu "TikTok" darba telefonos.

Bažījoties par lietotāju datu drošību, vairākas Eiropas valstis ir ierobežojušas "TikTok" lietošanu valdības darbinieku oficiālajās ierīcēs.

"TikTok" pieder kompānijai "ByteDance", kas ir saistīta ar Ķīnas valdību, un Rietumi pēdējā laikā pievērš arvien lielāku uzmanību "TikTok" saistībā ar bažām par to, cik liela piekļuve Pekinai ir lietotāju datiem.

Arī Eiropas Savienības (ES) institūcijas pēdējās nedēļās likušas darbiniekiem iedzēst aplikāciju no viedtālruņiem un datoriem, kurus izmanto darbam.

"Mums nevajadzētu būt naiviem: TikTok ir Ķīnas bizness, kuram šobrīd ir pienākums sadarboties ar Ķīnas izlūkdienestiem," sacīja Beļģijas premjerministrs.

Beļģijas valdības aizliegums izmantot "TikTok" darba ierīcēs sākotnēji būs spēkā sešus mēnešus. Šāds lēmums tika pieņemts pēc Beļģijas kiberdrošības un izlūkošanas aģentūru izmeklēšanas saistībā ar iespējamo spiegošanu.

Valdības darbinieki, ministri un deputāti joprojām varēs izmantot "TikTok" savos privātajos telefonos.

Cenšoties kliedēt Eiropas valstu bažas, "TikTok" trešdien paziņoja, ka sadarbojas ar trešās puses Eiropas drošības uzņēmumu, lai pārraudzītu un pārbaudītu, kā "TikTok" apstrādā datus.

"TikTok" paziņoja, ka no 2023.gada Eiropas lietotāju datus glabās divos centros Dublinā un vienā centrā Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!