Paužot neapmierinātību par Kossovas rīcību un daudzu Eiropas Savienības, tostarp Latvijas, kā arī ASV lēmumiem atzīt Kosovas neatkarību, ceturtdien tūkstošiem cilvēku Belgradā izgājuši ielās, lai pulcētos demonstrācijā "Kossova ir Serbija".

Ārvalstu mediji vēsta, ka demonstrantiem izdevies pārraut policijas ķēdi un ielauzties ASV vēstniecībā. Pati vēstniecība netika apsargāta, tajā nav bijuši arī diplomātiskā dienesta darbinieki. Vēstniecībai tika izlauztas durvis, tās aizdedzinātas un iemestas logos.Protestanti izdemolējuši vēstniecības iekštelpas, pa logiem metot ārā dokumentus un mēbeles. Kāds protestētājs arī esot uzrāpies ēkas otrajā stāvā, norāvis ASV karogu un uz īsu brīdi tā vietā ievietojis Serbijas karogu.

Vēstniecības demolēšanu ar vārdiem "Serbija, Serbija" sveicis cilvēku pūlis. Policijai vēstniecības demolēšanu izdevies apturēt aptuveni pēc pusotras stundas ilga grautiņa, taču tad jau liesmas bija pārņēmušas ēkas pirmo stāvu, vēsta ārvalstu mediji.

Demonstrācijas dalībnieku uzbrukumos cietušas vēl vairākas diplomātiskās pārstāvniecības, kā arī uzņēmuma "MacDonalds" restorāns pilsētas centrā.

Policija centās savaldīt nemierniekus, izmantojot asaru gāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!