Foto: AFP/Scanpix

Romas pāvests Benedikts XVI, kurš februāra pēdējā dienā atstās šo amatu, savā pēdējā svētdienas sprediķi paziņojis, ka vairs nebūs Baznīcas galva, jo viņu "aicinājis Dievs", bet viņš nepametīs Baznīcu un veltīs savus spēkus lūgšanām, vēsta ārvalstu masu mediji.

Benedikts XVI svētdien uzrunā ticīgajiem Sv.Pētera laukumā Vatikānā paziņoja, ka atstāj Romas pāvesta amatu, jo Dievs viņu aicinājis "uzkāpt kalnā", ziņo raidsabiedrība BBC.

Viņš uzsvēra, ka nepamet Baznīcu un turpinās kalpošanu tai viņa vecumam piemērotākos veidos – pavadot laiku lūgšanās un pārdomās.

"Associated Press" vēsta, ka Benedikts XVI klātesošajiem skaidroja, ka Dievs viņu aicināja atstāt amatu, taču tikai tāpēc, lai viņš turpinātu kalpot Baznīcai ar līdzšinēju atdevi un mīlestību.

Sv.Pētera laukumā svētdien pulcējās desmiti tūkstoši cilvēku. Ticīgo pieplūdums lika Itālijas varasiestādēm pastiprināt drošību, daudzviet uz Vatikāna ēku jumtiem pat ir izvietoti snaiperi, ziņo BBC.

Daudziem ticīgajiem, kuri pulcējās Sv.Pētera laukumā, rokās bija plakāti ar pateicības vārdiem Romas pāvestam. Benedikta XVI sprediķi vairākas reizes pārtrauca aplausi, vēsta "Associated Press".


Jau vēstīts, ka 1
1.februārī Benedikts XVI paziņoja par savu atkāpšanos no Romas pāvesta amata 28.februārī.
Kā iemeslu aiziešanai no amata 85 gadus vecais pāvests minēja to, ka lielā vecuma dēļ viņam vairs neesot spēka vadīt Romas katoļu baznīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!