Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Romas pāvests Benedikts XVI, kurš pērn atkāpās no amata lielā vecuma dēļ, nedzīvo izolētu dzīvi, lai gan sabiedrībā neparādās, pirmdien paziņojis Vatikāna preses pārstāvis.

86 gadus vecais Benedikts "dzīvo diskrēti (..), bet tas nenozīmē, ka viņa dzīve ir izolēta," intervijā Vatikāna Radio norādīja Federiko Lombardi.

Benedikts vada dienas savās mājās, kas iekārtotas bijušajā klosterī Vatikānā. Viņa ikdienu veido "lūgšanas, pārdomas, lasīšana, atbildēšana uz vēstulēm, ko viņš saņem, un diskusijas un tikšanās ar cilvēkiem, kas viņam ir tuvi," atklāja Lombardi.

"Tā ir normāla sabiedriskā dzīve," viņš piebilda, norādot Benedikts reizēm tiekas arī ar savu pēcteci pāvestu Francisku.

Lombardi norādīja, ka katoļu baznīcai Benedikts ir "dižs, vecs vīrs, zinātnieks, pat svētais".

"Viņš tiešām rada iespaidu par lielu garīgu mieru. Viņš ir saglabājis savu ierasto smaidu," piebilda Lombardi.

Benedikts XVI atkāpās no amata 2013.gada 28.februārī, kļūstot par pirmo Romas katoļu baznīcas galvu sešu gadsimtu garumā, kurš no augstā amata atkāpjas, nevis paliek tajā līdz mūža galam.

Savu lēmumu atkāpties no amata Benedikts XVI pamatoja ar lielo vecumu, kura dēļ vairs nespēj pienācīgi veikt amata pienākumus.

Par nākamo katoļu baznīcas galvu pērnā gada 13.martā tika ievēlēts līdzšinējais Buenosairesas arhibīskaps Horhe Mario Bergoljo, kurš pieņēma Franciska vārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!