Foto: EPA-AFI
Maskavas nežēlastībā kritušais, Lielbritānijā dzīvojošais magnāts Boriss Berezovskis ar dziļu sašutumu noraidījis apsūdzības tajā, ka viņš ir saistīts ar Krievijas bijušā Federālā drošības dienesta (FDD) virsnieka Aleksandra Ļitviņenko slepkavību, trešdien vēsta BBC.

Šīs apsūdzības Berezovskis nosauca par "neiedomājamām".

Ar šo paziņojumu viņš nācis klajā, uzstājoties Londonas tiesā, kas izskata uzņēmēja prasību par apmelošanu pret Krievijas televīzijas kompāniju.

Pēc Berezovska vārdiem, viņš un Ļitviņenko esot bijuši tuvi draugi, kurus saistīja pretošanās Vladimiram Putinam un nepieciešamība pamest valsti un dzīvot trimdā.

Berezovskis apsūdz telekompāniju "RTR" apmelošanā saistībā ar interviju, kurā kāds Vladimirs Terļuks ar pseidonīmu "Pjotrs" 2007. gada aprīlī raidījumā "Vesti" paziņojis, ka atbildība par Ļitviņenko slepkavību jāuzņemas tieši Berezovskim.

"Mani attēloja kā cilvēku, no kura ir jābaidās. Tas ietekmē visu to cilvēku attieksmi pret mani, kuri mani nepazīst," tiesas sēde uzsvēra uzņēmējs.

"Man nav nekā kopīga ar šo slepkavību, es cieši sadarbojos ar policiju un pat brīvprātīgi sniedzu liecības Krievijas izmeklētājiem," viņš piebilda.

Magnāts apgalvo, ka Krievijas televīzijā pārraidītā programma bijusi mērķtiecīga propaganda, kura draudējusi viņa drošībai un politiskā bēgļa statusam.

Kā vēstīts, uz Lielbritāniju pārbēgušais bijušais FDD pulkvedis Ļitviņenko nomira 2006.gada 23.novembrī pēc saindēšanas ar radioaktīvo poloniju 210, kas vairāk nekā desmit reizes pārsniedzis nāvējošo devu.

Lielbritānija Ļitviņenko slepkavībā apsūdzējusi krievu uzņēmēju Andreju Lugovoju. Lugovojs savukārt apgalvo, ka slepkavībā varētu būt iesaistīts britu izlūkdienests MI6, kura labā Ļitviņenko strādājis, mafija vai oligarhs Boriss Berezovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!