Krievijas uzņēmējs Boriss Berezovskis trešdien oficiāli nolika savu Valsts domes deputāta mandātu un paziņoja, ka veidos prezidentam Vladimiram Putinam opozīcijā esošu partiju.
"Esmu nolēmis atkāpties. Es aizeju ar tīru sirdsapziņu un smagu sirdi," sacīja Berezovskis Krievijas domē.

"Saka, ka anglis aiziet neatvadoties, bet ebrejs atvadās, bet projām neiet," savu asprātību izrādīja ebreju izcelsmes Krievijas uzņēmējs.

"Krievijas ebreji ir pieklājīgi un tur savus solījumus," Berezovskis piebilda, pirms paziņoja par nodomu dibināt opozīcijas partiju.

"Šodien simtiem un tūkstošiem cilvēku sāk saprast, kur šis režīms ved. Šī režīma darbība ir fundamentāli nepareiza," Berezovskis sacīja aģentūrai AFP.

"Man vēl ir pietiekami spēka cīnīties pret to. Šis nav jautājums par partijas ar Berezovska vārdu dibināšanu, bet gan par konstruktīvas opozīcijas partijas izveidošanu," viņš teica.

Berezovskis, kurš ir ievērojamākais Krievijas oligarhs, pirmdien paziņoja par nodomu atteikties no deputāta pienākumiem, sakot: "Es nevēlos piedalīties Krievijas sagraušanā un autoritārā režīma izveidošanā."

Viņa atkāpšanās stāsies spēkā pēc tam, kad domes mandātu komisija, kurai paredzēts sanākt septembrī, būs apspriedusi šo jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!