Foto: Reuters/Scanpix
Norvēģijas slaktiņa sarīkotājs Anderss Bērings-Breivīks atmazgājis naudu arī caur kādu Latvijas banku, vēsta Norvēģijas laikraksts "Dagbladet".

Policijas izmeklēšanā atklāts, ka Bērings-Breivīks piepelnījies, pārdodot viltotus augstskolu diplomus, un laika posmā no 2003. līdz 2006.gadam nopelnījis aptuveni 3,6 miljonus Norvēģijas kronu (331 200 latus).

Klienti viņam maksājuši caur "PayPal, "E-Gold" sistēmām vai pārskaitot naudu uz viņa kontu kādā Latvijas bankā. Pēc tam Bērings-Breivīks ar vairākām ārvalstu banku kartēm izņēmis naudu no bankomātiem Oslo.

Lai izvairītos no pieķeršanas, viņš katru reizi izņēmis salīdzinoši nelielu naudas summu.

Bēringa-Breivīka naudas atmazgāšanā piedalījusies arī viņa māte, kas no dēla saņemto skaidro naudu noguldījusi savos bankas kontos un pēc tam pārskaitījusi naudu uz dēla kontiem.

Nopratināšanā māte atzinusies trīs bankas kontu atvēršanā, lai palīdzētu atmazgāt naudu. Caur viņas kontiem atmazgāti aptuveni 400 000 Norvēģijas kronu (36 800).

Izmeklētāji līdz šim dažādās valstīs atklājuši 14 banku kontus, kas saistīti ar Bēringu-Breivīku.

Apsūdzētajam banku konti bijuši atvērti Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, ASV, kā arī Karību "nodokļu paradīzes" valstīs - Antigvā un Barbudā, Dominikānas Republikā, Senvinsentā un Grenadīnās.

Jau ziņots, ka norvēģis Anderss Bērings-Breivīks jūlijā uzspridzināja mīnētu kravas furgonu pie valdības ēku kvartāla Oslo centrā un vēlāk sarīkoja asinspirti Ūteijas salā, kur notika vadošās Darba partijas jauniešu grupas vasaras nometne.

Sprādzienā Oslo centrā gāja bojā astoņi cilvēki un vēl 30 guva ievainojumus, bet apšaudē Ūteijas salā norvēģis nogalināja 69 cilvēkus, bet vēl 67 tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!