Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas galvaspilsētas Berlīnes amatpersonas paziņojušas par viena no pasaulē lielākā motociklistu kluba "Hells Angels" ("Elles eņģeļi") filiāles darbības aizliegumu pilsētā, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Tiesībsargājošās iestādes "Hells Angels" apvaino par noziedzīga grupējuma veidošanu, kurš nodarbojas ar reketu, narkotiku un zagtu preču tirdzniecību, nelegāla prostitūcijas tīkla radīšanu un citiem likumpārkāpumiem.

Pamatojoties ar darbības aizliegumu, naktī uz otrdienu aptuveni 50 policistu pārmeklējuši kluba telpas Berlīnes rietumu rajonā Rainikendorfā. "Mēs gribējām panākt, lai netiktu paslēpts [bandas] īpašums, lai no ēkas nekas netiktu iznests," paskaidroja policijas pārstāvis Štefans Redlihs. Sākumā pārmeklēšanu bija plānots rīkot trešdien no rīta, bet kāds bija informējis motociklistus par gaidāmu operāciju, tāpēc pieņemts lēmums rīkoties nekavējoties.

Tomēr Berlīnes "Hells Angels" bija paspējuši noreaģēt un mēģināt inscenēt kluba filiāles, kurā darbojas aptuveni 40 cilvēku, likvidēšanu. "Pieņemu, ka tas lielā mērā bija taktisks manevrs, lai izvairītos no aizlieguma. Nedomāju, ka viņi patiešām vēlējās pārtraukt kluba darbību," norādīja Redlihs.

Šis nav pirmais aizliegums Vācijā darboties klubam "Hells Angels". 2011. gadā tika aizliegta divu kluba filiāļu darbība Frankfurtē pie Mainas. Kluba locekļi bijuši iesaistīti narkotiku un cilvēku tirdzniecībā un vēlējās paplašināt savu kriminālo darbību, liecina Iekšlietu ministrijas informācija. "Hells Angels", arīdzan, iefiltrējās tiesībsargājošajās iestādēs. 2010. gadā tika atlaisti vairāki drošības iestāžu darbinieki par to, ka snieguši klubam slepenu informāciju.

1948. gadā Kalifornijā izveidotais klubs "Hells Angels" ir izpleties pa visu pasauli, tai skaitā Eiropu. Lai arī klubs nodarbojies ar motociklu tirdzniecību un remontēšanu, kluba atribūtikas tirdzniecību un citām lietām, tomēr vairāk tas sabiedrībā pazīstams nelegālo darbību dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!