Foto: Reuters/Scanpix

No muzeja Vācijas galvaspilsētā Berlīnē nozagta 4 miljonus ASV dolāru (aptuveni 3,7 miljonus eiro) vērta milzīga zelta monēta uz kuras attēlota Lielbritānijas karaliene Elizabete II, vēsta raidsabiedrība BBC.

Monētas nominālvērtība ir miljons Kanādas dolāru (aptuveni 690 tūkstoši eiro), taču, tā kā tā izgatavota no 100 kilogramiem 24 karātu zelta, tās tirgus vērtība ir krietni vien augstāka.

2007. gadā kaltā Kanādas monēta tiek dēvēta par ''Lielo kļavas lapu'' un tā nozagtra agrā pirmdienas rītā – ap pulksten 3.30 – no Bode muzeja. Pagaidām nav skaidrs, kā garnadži apmuļķojuši signalizāciju un aizstiepuši pusmetru lielo monētu no muzeja.

Likumsargi pieļauj, ka zagļi ēkā iekļuvuši pa logu. Uz dzelzceļa sliedēm netālu no muzeja atrastas kāpnes. "Monētu ēkā aizsargāja ložu necauršaujama stikla kupols," medijiem pastāstījis policijas pārstāvis Vinfrēds Venzels.

"Lielā kļavas lapa" ir trīs centimetrus bieza, 53 centimetru diametrā un uz tās attēlota Lielbritānijas karaliene Elizabete II un Kanādas nacionālais simbols – kļavu lapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!