Foto: EPA/Scanpix/LETA

Galēji labējie un galēji kreisie ekstrēmisti Berlīnē pagājušajā gadā pastrādājuši vairāk vardarbīgu noziegumu nekā 2018.gadā, ceturtdien paziņojis Vācijas iekšējās izlūkošanas dienests.

Galēji kreisajiem piedēvēto vardarbīgo incidentu skaits Berlīnē pērn pieaudzis vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 205, teikts Federālā Konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) ikgadējā ziņojumā. 2018.gadā tika reģistrēti 96 šādi incidenti.

2019.gadā Vācijas galvaspilsētā pieaudzis arī galēji labējo pastrādāto vardarbīgo incidentu skaits, sasniedzot 150. 2018.gadā tika reģistrēts 121 šāds incidents. Kreiso ekstrēmistu pastrādāto noziegumu skaits pieaudzis arī Bādenes-Virtembergas federālajā zemē, sasniedzot 112. Tas ir par 60 incidentiem vairāk nekā 2018.gadā, norādīts BfV ziņojumā.

Savukārt citur Vācijā situācija ir uzlabojusies. Piemēram, Ziemeļreinā-Vestfālenē piedzīvots ievērojams kritums ekstrēmistu pastrādātu vardarbīgu noziegumu skaitā. Ziemeļreinā-Vestfālenē kreiso ekstrēmistu pastrādātu noziegumu skaits samazinājies no 446 gadījumiem 2018.gadā līdz 200 gadījumiem 2019.gadā, bet labējo ekstrēmistu pastrādāto noziegumu skaits sarucis no 216 līdz 158.

Ekstrēmistu vardarbība samazinājusies arī Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē un Saksijā, secināts BfV ziņojumā, kura mērķis ir atspoguļot draudus, kurus rada Vācijas ekstrēmisti. Neskatoties uz imigrantu plūsmas samazināšanos, imigrācijai ir "augsts potenciāls mobilizācijai" labējo aprindās, norādīja BfV, brīdinot, ka tas var radīt briesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!