Vācijas federālās kriminālizmeklēšanas vadība identificējusi sešus no 12 Berlīnes traģēdijas upuriem, kā arī apstiprinājusi, ka Ziemassvētku tirdziņā iebraukušā auto salonā atrastais nogalinātais vīrietis bijis Polijas pilsonis, vēsta BBC.

Seši tirdziņā bojā gājušo identificēti kā Vācijas pilsoņi, bet pārējo sešu upuru personības vēl nav noskaidrotas, paziņojis izmeklētājs Holgers Minhs. Tikmēr 24 no 48 ievainotajiem otrdien izrakstīti no slimnīcas un pievienojušies savām ģimenēm. No pārējiem slimnīcā esošajiem cietušajiem 18 ir smagā stāvoklī.

Tāpat policija apstiprinājusi, ka tirdziņā traģēdiju izraisījušajā kravas auto atrastais mirušais vīrietis, kā tas neoficiāli izskanējis iepriekš, ir īstenais transporta līdzekļa vadītājs no Polijas, 37 gadus vecais Lukašs Urbans. Upuri atpazīšanā identificējis Polijas kravas auto pārvadājuma firmas īpašnieks Ariels Zuravskis, kurš bijis Urbana brālēns.

Pirmdienas vakara incidents noticis Ziemassvētku tirdziņā Rietumberlīnes centrā pie Ķeizara Vilhelma memoriālās baznīcas – Otrajā pasaules karā sabombardētas celtnes, kas kalpo kā miera simbols. Tur ik gadu notiek viens no apmeklētākajiem tirdziņiem.

Patlaban esošā informācija par notikušo liecina, ka ar tērauda sijām piekrautā Polijas uzņēmumam piederošā automašīna nolaupīta pirmdienas pēcpusdienā ap plkst. 16, bet uzbrukums noticis četras stundas vēlāk - ap plkst. 20. Uzbrukumā bojā gāja 12 cilvēki, bet ievainoti 48.

Iepriekš tika ziņots, ka pēc notikušā kravas automašīnas vadītājs aizturēts, kad viņš no notikuma vietas bēdzis kājām Tīrgartenas parka virzienā. Bēglim aptuveni divus kilometrus sekojis kāds aculiecinieks, kurš par viņa atrašanās vietu ziņoja policijai. Likumsargi norādīto vīrieti aizturēja pie Uzvaras kolonnas.

Aizturētais identificēts kā Naveda B, kurš ieradās Bavārijā, Vācijā, 2015. gada pēdējā dienā - 31. decembrī, bet vēlāk izmitināts Berlīnes Tempelhofas lidostas angārā, kas pielāgots patvērumu meklētāju izmitināšanai, ziņo portāls "Welt". Angāru agrā otrdienas rītā ap plkst. 4 ieņēmuši Vācijas īpašās SEK policijas vienības Berlīnes nodaļas darbinieki.

Tomēr otrdien Vācijas policija pieļāva, ka aizturētais, iespējams, nav īstais uzbrucējs, un īstais uzbrukuma rīkotājs joprojām var būt brīvībā un bruņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!