Foto: AFP/Scanpix
Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, kurš kāda psihiski nenosvērta cilvēka uzbrukumā guva sejas traumas, gatavojas izmantot plakātus ar savu asinīs sadauzīto seju savas politiskās partijas priekšvēlēšanu kampaņā.

Itālija stāv uz pavasarī gaidāmo reģionālo vēlēšanu sliekšņa, un Berluskoni ir gatavs iesaistīt Itālijas Tautas brīvības partijas rindās miljoniem jaunu biedru. Plānots arī izgatavot 1000 plakātu ar lozungu "Mīlestība vienmēr uzvar naidu", raksta avīze "The Daily Telegraph".

13.decembrī mītiņa laikā Milānā 42 gadus vecais, psihiski nenosvērtais vietējais iedzīvotājs Masimo Tartalja meta premjeram ar smagu suvenīra statueti, kā rezultātā Berluskoni tika pāršķelta lūpa, izsisti divi zobi un salauzts deguns.

Pēc incidenta Berluskoni saņēma sabiedrības līdzjūtību. Kā liecina socioloģijas institūta "IPR Marketing" veiktā sabiedriskās domas aptauja, Berluskoni atbalsta reitings paaugstinājies no 45% līdz 48%.

Milānā premjera popularitātes reitings sasniedzis 55,9% salīdzinājumā ar 48,6% novembra vidū, ziņo laikraksts "Corriere della Sera". Šajā sakarā ir radušās aizdomas, ka Berluskoni, kurš pirms tam seksa skandālu dēļ sāka zaudēt popularitāti, esot pats sarīkojis uzbrukumu.

Populārās failu koplietošanas vietnes "YouTube" lietotājos aizdomas radīja tas, kāpēc tikai sekundi pēc uzbrukuma Berluskoni seju parāda jau asiņainu, turklāt slimnīcā paziņoja, ka premjers esot zaudējis puslitru asiņu, bet viņa krekls un uzvalks faktiski bija tīri.

Tikmēr 17.decembrī Berluskoni atstāja slimnīcu. Savu pirmo publisko uzstāšanos premjers plāno jau nākamā gada 7.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!