Foto: Reuters/Scanpix

Bijušā premjerministra Silvio Berluskoni vadītā partija otrdien oficiāli atsaukusi savu atbalstu Itālijas valdībai.

"Priekšnosacījumi mūsu sadarbībai ar šo valdību vairs nepastāv," mikroblogu vietnē "Twitter" paziņojis senators Paolo Romāni, kurš pārstāv Berluskoni vadīto partiju "Forza Italia" (''Uz priekš, Itālija"). Viņš arī aicinājis premjerministru Enriko Letu atkāpties no amata.

Letam "jāizdara savi secinājumi," norādījis Romāni. "Ar "lielo koalīciju" šodien ir cauri. Viena nodaļa ir beigusies, un sākusies nākamā."

"Forza Italia" aiziešana no koalīcijas tomēr nenovedīs pie automātiskas valdības krišanas, jo grupa deputātu, kas līdz šim pārstāvēja Berluskoni vadīto partiju, kuras nosaukums iepriekš bija "Brīvības tauta" (PdL), pagājušajā mēnesī no tās atšķēlās un paziņoja par jaunas centriski labējas partijas dibināšanu.

Viņi paziņojuši, ka joprojām atbalsta Letas vadīto koalīciju. Kādreizējā Berluskoni protežē Andželīno Alfāno vadītā deputātu grupa solījusi turpināt atbalstīt Letas valdību arī tad, ja tiks anulēts Berluskoni senatora mandāts.

Tomēr Letas valdības vairākums Senātā sarucis līdz desmit balsīm, lai gan parlamenta apakšpalātā tā joprojām bauda pārliecinoša vairākuma atbalstu, pateicoties lielajai kreiso pārstāvniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!