Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni piektdien solīja, ka gadījumā, ja pēc februārī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām viņš atgriezīsies valdības vadītāja amatā, jau pirmajā jaunās valdības sēdē viņš atcels pašreizējā Itālijas premjera Mario Monti valdības noteikto nodokli galvenajai dzīvesvietai, kas tika ieviests valsts ieņēmumu vairošanai.

Berluskoni savā jaunākajā tā dēvētajā līgumā ar itāliešiem, kas publiskots piektdien, solīja īstenot reformas un pasākumus, kas atvieglos valsts iedzīvotāju dzīvi laikā, kad Itālijas ekonomikā joprojām vērojama lejupslīde un jauniešu bezdarbs sasniedzis rekordaugstu līmeni ‒ 37%.

Par valsts ieslīgšanu ekonomikas lejupslīdē Berluskoni vainoja nodokļa galvenajai dzīvesvietai atjaunošanu, paskaidrojot, ka tas samazināja īpašumu vērtību, paralizēja mājokļu tirdzniecību un nopietni kaitēja būvniecības nozarei.

Pirms parlamenta vēlēšanām Berluskoni partija "Brīvības tauta" (PDL) ir atjaunojusi aliansi ar partiju "Ziemeļu līga".

PDL un "Ziemeļu līga" bija sabiedrotās 2011.gadā, kad novembrī Berluskoni atkāpās no premjera amata, dodot vietu tehnokrāta Mario Monti valdībai.

"Ziemeļu līga" atteicās atbalstīt Monti valdību, bet PDL to atbalstīja, līdz pērn decembrī atbalstu pārtrauca, izraisot Monti atkāpšanos pēc valsts budžeta pieņemšanas un pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanu. Vēlēšanas notiks 24.‒25.februārī.

Pēc sabiedriskās domas aptaujām, Berluskoni vadītā labēji centriskā koalīcija pašlaik ir otrajā vietā pēc kreisi centriskās koalīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!