Foto: AP/Scanpix

Jaundzimuša bērna sadedzināšanā apsūdzētās Čīles reliģiskās sektas līderis, kurš no policijas slēpās vairāk nekā divus mēnešus, miris atrasts kaimiņvalstī Peru, vēsta raidsabiedrība BBC.

35 gadus vecā Ramona Gustavo Kastillo Gētes ķermenis atrasts kādā mājā Peru pilsētā Kusko, tas identificēts pēc pirkstu nospiedumiem. Līķis atrasts karājamies cilpā un policija uzskata, ka kulta līderis izdarījis pašnāvību.

"Visi iepriekšējie pierādījumi norāda, ka tā bija pašnāvība," paziņoja Kusko policijas priekšnieks.

Vēstīts, ka Ramona Kastillo vadīto sektu tur aizdomās par jaundzimušas meitenītes sadedzināšanu. Aizdomās par šo noziegumu Čīles policija aprīlī jau aizturēja četrus cilvēkus, to skaitā mazuļa māti.

Sektanti pagājušā gada novembrī trīs dienas veco mazuli iemetuši ugunskurā, uzskatot, ka bērns ir velna apsēsts nešķīstenis.

"Mazulis bija kails. Viņi aizsēja viņai muti, lai apturētu kliegšanu. Tad viņi piesēja viņu pie dēļa. Pēc garu izsaukšanas viņi bērnu dzīvu iemeta ugunī," stāsta policijas izmeklētājs Migels Ampuero.

Nu jau miris atrastais grupas līderis, kurš bijis nogalinātā bērna tēvs, uzskatījis sevi par dievu un ticējis pasaules galam 2012. gada 21. decembrī. Tiek uzskatīts, ka viņš pierunājis māti nodot bērnu "upurēšanai".

Sektas līderim bija seksuālas attiecības ar visām sektas sievietēm, uzskata izmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!