Palestīnas kara tribunāls piektdien atzina par vainīgu bērna izvarošanā kādu palestīnieti un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu, paziņoja policija.
22 gadus vecais maiznieka palīgs Bilāls Šuko atzinās, ka izvarojis piecgadīgu meitenīti, draudot viņai ar nazi.

Dažas stundas pirms prāvas sākuma apmēram trīs tūkstoši palestīniešu ceturtdien izgāja demonstrācijā, pieprasot izvarotāja sodīšanu ar nāvi. Viņi šāva gaisā un nesa plakātus ar uzrakstu "Mūsu bērniem ir tiesības dzīvot drošībā".

Pēc sprieduma pasludināšanas vairāki simti cilvēku tiesas zālē nikni spārdīja mēbeles un skandēja "Nāvessodu, nāvessodu".

Palestīnas pašpārvaldes teritorijā pēdējos sešos gados ir izpildīts nāvessods trim cilvēkiem, to skaitā vienam par bērna izvarošanu. Ap 20 citos gadījumos pašpārvaldes prezidents Jasirs Arafats nomainīja nāvessodu uz mūža ieslodzījumu.

Arafata grupējums "Fatah" organizēja protesta demonstrāciju un izdalīja skrejlapas, kurās tika aicināts izpildīt nāvessodu Šuko.

Nablusas policija informēja, ka izvarošana notika pirmdien, kad meitene no bērnudārza devās uz mājām. Šuko, piedraudot ar nazi, aizvilka viņu uz pamestu māju un tur izvaroja.

Meitenīte tika ievietota Nablusas slimnīcā.

Šuko ir bijis notiesāts par izvarošanu jau agrāk, bet pēc tam atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!