Foto: DELFI.lt

Viļņas apgabala prokuratūra pārtraukusi izmeklēšanu par janvāra vidū it kā notikušu meitenes nolaupīšanu, kā dēļ tika sacelti kājās plaši policijas spēki – izmeklēšanā secināts, ka nekāda nolaupīšana nav notikusi, ceturtdien ziņo "Delfi.lt"

Lēmums slēgt lietu pieņemts pēc rūpīgas visas pieejamās izmeklēšanas informācijas izskatīšanas un novērtēšanas – secināts, ka noziegums nav noticis.

"Pēc datu izvērtējuma konstatējām, ka mazgadīgie liecinieki bez jebkāda reāla pamatojuma šī gada 15. janvārī informēja pieaugušo, kurš piezvanīja uz 112 un ziņoja par noziegumu, maldinoši informējot par meitenes nolaupīšanu," teikts prokuratūras paziņojumā.

Ziņots, ka 15. janvārī lieli Lietuvas policijas spēki iesaistījās plašā meklēšanas operācijā, kad tika saņemtas ziņas par Viļņā it kā nolaupītu 11 gadus vecu meiteni.

Kāds vīrietis policiju informējis, ka pie viņa pienākuši divi zēni un pastāstījuši, ka nolaupīta viņu draudzene.

Drīz pēc tam Lietuvas policija izplatīja paziņojumu, kurā norādīts, ka Viļņas Karolinišķu mikrorajonā nezināmas markas sudraba vai zelta krāsas automašīnā ar dzeltenu ārvalstu numuru, iespējams, iesēdināta meitenīte.

Pilsētā tika pārbaudītas automašīnas, kas līdzinās zēnu aprakstītajai. Policija izvietoja visā Viļņā ātrumu ierobežojošas zīmes un pārbaudīja novērošanas kameru ierakstus.

Pēc tam tika izplatīts kāda vīrieša fotorobots, kuram, iespējams, esot informācija par noziegumu. Tikmēr pie policijas neviens, kam būtu pazudis bērns, nevērsās.

Jau 17. janvārī Viļņas policija paziņoja, ka lūgs prokuratūru izmeklēšanu izbeigt, jo nav gūti pierādījumi, kas apstiprinātu nozieguma notikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!