Foto: Scanpix

Lai izvairītos no nāvessoda, 25 gadus vecais Džeimss Holmss, kuru apsūdz masu slaktiņa sarīkošanā pērnā gada jūlijā ASV Kolorādo štata pilsētas Aurora kinoteātrī, ir gatavs atzīt savu vainu noziegumā, atsaucoties uz advokātu teikto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Holmsa advokāti atzinuši, ka vīrietis vēlas ātrāku lietas atrisinājumu, un, lai izvairītos no nāves soda, kas viņam draud, ir gatavs atzīt savu vainu apsūdzībās. Tiek lēsts, ka pirmdien prokuratūra varētu paziņot, vai tā prasīs vīrietim piespriest maksimālo par šādu nodarījumu iespējamo sodu - nāvessodu.

BBC atgādina, ka šaušana Betmena filmas "The Dark Knight Rises" seansa laikā, bija ASV vēsturē šausmīgākā masu slepkavība. Sākumā Holma pozīcija tiesā bija, ka viņš nav vainīgs apsūdzībās par vairākām slepkavībām un to mēģinājumiem.

Taču prokuratūra uzskatīja, ka jaunais vīrietis uzbrukumu plānojis vairākus mēnešus, vācis ieročus un sprāgstvielas, kuras vēlāk atrastas viņa mājoklī. Vīrieša advokāti iepriekš izvirzīja versiju, ka Holms rīkojies, būdams nepieskaitāms, taču šī teorija atspēkota un viņš atzīts par garīgi veselu.

Jau ziņots, ka Holmss, kuram līdzi bija šautene un divas pistoles, 2012.gada 20.jūlijā atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta jaunā filma par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises").

Policija pēc uzbrukuma aizturēja Holmsu, kurš bija uzvilcis bruņas, ballistisku ķiveri un vesti, kakla aizsargu, melnus cimdus un gāzes masku acīmredzot, lai pasargātos no asaru gāzes, ko viņš izplatīja kinoteātra auditorijā pirms uguns atklāšanas. Aizturēšanas brīdī viņš policijas darbiniekiem nepretojās.

Aizturētais apgalvoja, ka viņam dzīvoklī esot sprāgstvielas, tāpēc cilvēki no daudzdzīvokļu nama, kurā viņš dzīvoja, tika evakuēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!