Salīdzinot ar pašreizējo situāciju, bezdarba līmenis Eiropā 2006.gadā varētu samazināties tikai nedaudz, otrdien paziņoja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).
OECD ziņojumā par bezdarba līmeni 2005.gadā norādīts, ka bezdarba līmenis ir samazinājies vairākās organizācijas dalībvalstīs, ieskaitot Austrāliju, Japānu, Lielbritāniju un ASV. Savukārt bezdarbs ir palielinājies 14 OECD dalībvalstīs, tai skaitā Vācijā un Francijā.

Augstais bezdarba līmenis organizācijas dalībvalstīs nedaudz varētu samazināties tikai 2006.gadā, norādīja OECD pārstāvji.

Francijā, kur bezdarba līmenis šobrīd ir 10,2%, kas ir augstākais rezultāts pēdējo piecu gadu laikā, bezdarbnieku skaits šogad varētu īpaši nemainīties, bet 2006.gadā bezdarba līmenis varētu samazināties līdz 9,6%, prognozē OECD eksperti.

Bezdarba līmenis Vācijā šogad varētu sasniegt 9,5%, bet 2006.gadā tas varētu samazināties līdz 9,1%.

Līdzīgas tendences tika prognozētas arī Austrumeiropas valstīm. Piemēram, bezdarba līmenis Polijā 2006.gadā varētu samazināties līdz 17,3%, salīdzinot ar 19% 2004.gadā.

Savukārt ASV bezdarba līmenis nākamajā gadā varētu samazināties līdz 4,8%, salīdzinot ar 5,5% 2004.gadā. Bet bezdarba līmenis Japānā no 4,7% pagājušajā gadā varētu samazināties līdz 4,1% 2006.gadā.

OECD apvieno 30 visattīstītākās pasaules valstis, to skaitā 19 no pašreizējām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Pārējās ES dalībvalstis - Igaunija, Lietuva, Latvija Slovēnija, Malta un Kipra - dalībvalstu statusu vēl nav ieguvušas, bet cer to izdarīt tuvākajā nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!