Foto: Publicitātes foto

Tiesa Londonā nonākusi pie secinājuma, ka Krievijas oligarha Borisa Berezovska biznesa partneris un bijušais lidsabiedrības "Aeroflot" vadītājs Nikolajs Gluškovs, kurš pirms trim gadiem tika atrasts miris savā mājā Anglijas galvaspilsētā, ir ticis nožņaugts, vēsta raidsabiedrība BBC.

Gluškovu, kurš 2010. gadā Lielbritānijā bija ieguvis politisko patvērumu un kurš bija atļāvies kritizēt Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu, atrada mirušu savā mājā 2018. gada martā. Krieviju viņš pameta pēc apsūdzībām par "Aeroflot" līdzekļu zādzību, esot direktora vietnieka amatā.

2017. gadā Krievijas tiesa viņu aizmuguriski notiesāja ar astoņu gadu cietumsodu.

Savukārt 2018. gada 12. martā 68 gadus vecajam Gluškovam bija jāierodas tiesā Londonā, lai aizstāvētu sevi, bet tajā pašā dienā viņa meita mājā atrada Gluškova ķermeni.

Tas notika nedēļu pēc Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok" Solsberijā.

Tiesā uzrādītas liecības, ka Gluškova nāvi apzināti mēģināts uzdot par pašnāvību. Notikuma vieta izraisījusi aizdomas jau izsauktajiem mediķiem. Savukārt līķa sekcijā konstatēts, ka uz līķa atrastie audu bojājumu varētu būt radušies no tā, ka kāds viņu žņaudzis no aizmugures.

Mirušajam gan nav konstatētas roku traumas, kas liecinātu par cīņu ar uzbrucēju.

Taču, apkopojot visus pierādījumus, tiesa secināja, ka Gluškovs miris plānotas slepkavības rezultātā.

Slepkavības motīvi līdz šim nav skaidri, tāpat lietā nav neviena aizturētā.

Gluškovs bija tuvs draugs krievu oligarham Borisam Berezovskim, kuru atrada pakārtu savā mājā Lielbritānijā 2013. gadā. Izmeklēšana par Berezovska nāvi nenonāca līdz skaidram slēdzienam, vai uzņēmējs izdarījis pašnāvību vai ticis nogalināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!