Ņujorkas štata gubernators Džordžs Pataki ir apsolījis Ņujorkas pilsētas iedzīvotājiem, ka viņš darīs visu iespējamo, lai teroristu sagrautā Pasaules tirdzniecības centra (PTC) vietā tiktu izveidots memoriāls, nevis kas cits.
"Mēs nekad nebūvēsimies tur, kur stāvēja šie torņi," sacīja Pataki, sestdien uzrunājot ap 600 cilvēkus, starp kuriem bija daudzu 11.septembra terora aktu upuru tuvinieki.

Viņš paziņoja, ka šie upuri ir jāpatur mūžīgā piemiņā. "Es darīšu visu, kas manos spēkos, lai to nodrošinātu," solīja gubernators.

Ņujorkas un Ņūdžersijas Ostas pārvalde, kurai pieder 6,5 hektāru lielā teritorija, un biznesa organizācijas pašlaik apspriež tās apbūves plānus. Par spīti šiem plāniem Pataki un upuru pārstāvji vēlas, lai sagrauto torņu vietā paceltos tikai kāds memoriāls.

Līdzīgs viedoklis kā Pataki ir bijušajam Ņujorkas mēram Rūdijam Džuliani, kurš sestdien piedalījās upuru piemiņas ceremonijā.

Tomēr tagadējais Ņujorkas mērs biznesmenis Maikls Blūmbergs ir paziņojis, ka memoriālam nevajadzētu nomākt šo vietu, lai cilvēki tur nejustos kā kapsētā. "Kad cilvēki saka: "Tā ir kapsēta", tas nav gluži tas, ko tur vēlētos īres aģents," šomēnes sacīja Blūmbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!