Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Austrijas kanclers Kristiāns Kerns (attēlā) kļūs par uzņēmuma "Krievijas dzelzceļi" direktoru padomes locekli, ziņo poļu mediji.

Kerns, kurš Austrijas kanclera amatu ieņēma no 2016. līdz 2017. gadam, "Krievijas dzelzceļu" padomē ieņems "neatkarīgā direktora" amatu, vēsta Polijas ziņu vietne "niezalezna.pl".

Vietne norāda, ka pirms sēšanās kanclera krēslā, Kerns no 2010. gada bijis Austrijas nacionālā dzelzceļa uzņēmuma ÖBB vadītājs.

2016. gadā pēc negaidītās kanclera Vernera Faimana demisijas sociāldemokrāti (SPÖ) uz valdības vadītāja amatu izvirzīja Kernu.

Viņš kanclera amatu atstāja pēc pirmstermiņa vēlēšanām, bet pagājušā gada rudenī paziņoja par aiziešanu no politikas vispār.

2017. gadā, būdams vēl kanclera amatā, Kerns piedalījās Sanktpēterburgā notiekošajā Starptautiskajā Ekonomikas forumā, kura laikā viņš iestājās pret Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krieviju, kas ieviestas, reaģējot uz Maskavas militāro agresiju pret Ukrainu.

Tolaik Kerns norādīja, ka sankcijas pret Krieviju kaitē Austrijai, kas to rezultātā zaudē 0,3% no sava iekšzemes kopprodukta (IKP).

Tajā pašā laikā ilggadējais Austrijas finanšu ministrs Hans Jergs Šelings pagājušā gada martā kļuva par Krievijas enerģētikas giganta "Gazprom" padomnieku, atgādina "niezalezna.p".

Vietne norāda, ka Šelinga konkrētais uzdevums ir konsultēt "Gazprom" jautājumos, kas saistīti ar gāzesvadu "Nord Stream 2", kuram pa Baltijas jūras gultni jāsavieno Krievija ar Vāciju.

Iepriekš Šelings ieņēma ministra amatu Faimana kabinetā un to saglabāja arī Kerna valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!