Bijušais Lielbritānijas valdības padomnieks izglītības jautājumos Dezs Smits pēc aresta saistībā ar izmeklēšanu lietā par partiju finansēšanu apsvēris iespēju izdarīt pašnāvību, svētdien ziņo laikraksts "News of the World".
Bijušais skolotājs un Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra padomnieks jaunās izglītības programmas jautājumos laikrakstam atzinies, ka juties premjera pamests.

"Tonijs Blērs, viņa padomnieki un valdība mani burtiski atstāja novārtā. Viņi pat nenogaidīja, lai pārliecinātos, vai pret mani vispār ir kādi pierādījumi," sacīja Smits.

Tiek uzskatīts, ka Smits kādam žurnālistam pavēstījis par iespēju saņemt valsts pagodinājumu izrādīšanu apmaiņā pret finanšu ziedojumiem tā dēvētajām "pilsētas akadēmijām", kā rezultātā policija uzsāka izmeklēšanu, pamatīgu triecienu saņēma Leiboristu partija un pamatīgi tika pabojāts Blēra tēls.

"Pēc mana aresta Blērs un viņa valdība nedarīja neko, lai palīdzētu man un manai ģimenei. Viņš apsēdās blakus un neko neteica, parādot, cik viņš kā draugs ir nedrošs un aprobežots. Viņi zināja, ka es tajā neesmu iesaistīts, un tagad to zina arī visa pasaule. Es vēlējos mirt. Es domāju par to vairākas reizes, taču man nepietika drosmes," laikrakstam sacīja bijušais padomnieks.

Smitu arestēja 2006.gada aprīlī, taču februāra sākumā prokuratūra pavēstīja, ka oficiālas apsūdzības izvirzīšanai nepietiek pierādījumu.

Izmeklēšanas ietvaros divas reizes liecinieka statusā nopratināts arī Blērs. Tā bija pirmā reize, kad amatā esošs premjerministrs tiek nopratināts kriminālizmeklēšanas ietvaros.

Blēra galvenais finansējuma piesaistītājs Lords Levijs lietas izmeklēšanas laikā ticis arestēts un nopratināts trīs reizes, un policija nopratinājusi arī Dauningstrītas augstākā ranga palīgus.

Visi nopratinātie nolieguši, ka būtu pārkāpuši likumu, savukārt policija nevienam nav izvirzījusi oficiālu apsūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!