Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais rokgrupu "Rainbow" un "Deep Purple" dziedātājs Džo Lins Tērners pievienojies tām Rietumu slavenībām, kas publiski pauž atbalstu un aizstāv Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kura tēls ievērojami cietis Maskavas agresīvās ārpolitikas dēļ.

64 gadus vecais mūziķis preses konferencē Krievijas anektētajā Krimā, kur viņam notika trīs koncerti, paziņoja, ka nēsā nozīmīti ar Vladimira Putina attēlu, jo "tic viņam".


Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

"Es esmu klausījies visos pasaules līderos. Vienīgais, kurš stāsta patiesību, ir Putins," 12. augustā Simferopolē notikušajā preses konferencē paziņoja mūziķis.

Tērners norādīja, ka viņš "vairs nemīl ASV", ka "viņam nepatīk tas, kas notiek, nepatīk meli". Mūziķis atklāj, ka ir pieteicies Baltkrievijas pilsonībai un gatavojas pārcelties uz Minsku. "Ja Lukašenko man atļaus," mūziķis pajoko.

"Es domāju, ka esmu atradis jaunu dzīvi un jaunas mājas," secina dziedātājs.

Nav zināms, vai Tērners patiešām pieteicies Baltkrievijas pilsonībai, norāda "Radio Brīvā Eiropa". Ārlietu ministrijas pārstāvis medijam paziņoja, ka nav informēts par šādu pieteikumu, bet prezidenta Aleksandra Lukašenko pārstāvis baltkrievu ziņu vietnei "Tut.by" atklāja, ka oficiāls iesniegums nav saņemts.

Tērners ir precējies ar juristi Maju Kozirevu no Minskas. 

"Deep Purple" ir iecienīta grupa daudziem pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados augušajiem Krievijas iedzīvotājiem. Starp grupas daiļrades cienītājiem ir arī Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, raksta "Radio Brīvā Eiropa".

Putinu publiski slavējuši jau ir tādi slaveni Rietumu aktieri kā Stīvens Sīgals, Mikijs Rūrks un Žerārs Depardjē, kurš personīgi no Putina saņēmis Krievijas pilsoņa pasi.

Vēstīts, ka Krievija 2014. gada pavasarī okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un sniedz atbalstu promaskaviskajiem kaujiniekiem Austrumukrainā.

Krievijas agresijas dēļ Rietumu un Maskavas attiecības ir ievērojami saasinājušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!