Foto: Publicitātes foto
Kāds bijušais grupējuma Islāma valsts biedrs Abu Sakrs, kura uzdevums bijis pārraudzīt apsūdzēto lietas, kurās tika izpildīti arī nāvessodi, atzīst, ka sodus mēģinājis mazināt, vēsta "Sky News".

Sakrs, kurš pats sevi sauc par "policijas princi", nu ir nogriezis savu bārdu, atmetis smēķēšanu un pametis darbu – vīrietis nu sācis jaunu dzīvi, ziņo medijs.

Tāpat kā daudzi "Daesh" ("Islāma valsts") izbijušie kaujinieki un darba ņēmēji, arī Sakrs ir atbildīgs par neskaitāmu cilvēku kriminālvajāšanu, tomēr par spīti tam, skaidro, ka "nav izdarījis neko sliktu". "Es neko tur nevarēju darīt," viņš atzīst. "Es biju bezspēcīgs un darīju, ko varēju, lai mazinātu ļaunumu," Sakrs papildina.

"Reiz kādā reliģiskajā pasākumā es atbrīvoju 20 cilvēkus no apcietinājuma. Viņi nebija paveikuši lielus noziegumus," Sakrs skaidro.

"Tās bija laupīšanas un citi mazie noziegumi. Pie tam, apmēram 70% no laupītājiem bija bērni. Viņi mēdza iet uz bombardētajām ēkām, no kurām čiepa varu un stieples. Man vienkārši vajadzēja viņus palaist," atzīst Sakrs.

"Protams, daži bija pelnījuši sodu. Ja kāds bija slepkava vai sieviešu izvarotājs, sods bija pelnīts," viņš skaidro. Sakrs pats sevi iesaucis par "policijas princi", jo uzskata, ka darījis cilvēkiem labu un bijis daudzu bērnu un nepatiesi apsūdzēto "glābējs".

"Nekādu ļaunumu es nevienam nenodarīju. Cilvēki mani mīlēja. Tomēr, nu man ir laiks nozust," intervijā uzsver Sakrs.

"Ja "Daesh" līderi uzzinātu, ko es darīju, viņi varētu mani nogalināt," vīrietis stāsta medijam. Vīrietis baidās, ka ekstrēmistu grupējums varētu viņu atrast, jo viņu spiegi esot visur.

Sakrs arī brīdina, ka ekstrēmistu grupējums šobrīd esot nobāzējies Lībijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!