Foto: AFP/Scanpix

Pretrunīgi vērtētais bijušais Itālijas premjers Silvio Berluskoni sirds problēmu dēļ nogādāts slimnīcā Milānā, otrdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Slimnīcas paziņojumā teikts, ka 79 gadus vecais politiķis un miljardieris cieš no "sirds mazspējas", bet vairāk informācijas nesniedz. Politiķim tuvākajās dienās tiks veiktas pārbaudes, lai izvēlētos piemērotāku ārstēšanu, precizē slimnīca.

Berluskoni pirms deviņiem gadiem ASV ir ielikts sirds stimulators, atgādina "Sky News". Toreiz politiķis bija 70 gadus vecs.

Centriski labējais politiķis ir četras reizes bijis Itālijas premjers, pēdējo reizi no 2008. līdz 2011. gadam. Taču viņš tika izslēgts no parlamenta pēc tam, kad tika atzīts par vainīgu nodokļu manipulācijās savā mediju impērijā "Mediaset".

Viņš tika notiesāts uz četriem gadiem cietumā. Sods tika samazināts uz vienu gadu un aizstāts ar sabiedriskajiem darbiem, kā arī aizliegumu ieņemt valsts amatus divus gadus.

Berluskoni arī tika atzīts par vainīgu maksāšanās par seksu ar nepilngadīgu prostitūtu Karimu el Mahrugu jeb Rūbiju siržu zagli, kurai tolaik bija 17 gadi.

Foto: AFP/Scanpix

Marokāņu izcelsmes meitenei tika maksāts skaidrā naudā un ar dāvanām automašīnu formā par Berluskoni tā saukto "bunga bunga" ballīšu apmeklēšanu, raksta "Sky New".

Berluskoni uzstāja, ka nav zinājis, ka meitene nav sasniegusi 18 gadu vecumu un spriedums vēlāk tika atcelts. Politiķis arī skaidroja, ka tikai mēģinājis palīdzēt jaunietei, kad viņa tika aizturēta par zādzību. Tāpat viņš domājis, ka Rūbija ir toreizējā Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka radiniece.

Foto: AFP/Scanpix

Par spīti skandāliem un likstām Berluskoni joprojām ir ievērojams atbalsts Itālijas politikā, un daudzi vēlētos atkal viņu redzēt premjera amatā.

Līdzās "Mediaset" Berluskoni pieder arī futbola klubs "AC Milan". 2015. gadā "Forbes" žurnāls ar astoņiem miljardiem dolāru viņu ierindoja pasaules bagātāko cilvēku saraksta 141. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!