Foto: AP/Scanpix

Bijušais Ukrainas Donbasa reģionu terorizējošo kaujinieku līderis, pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" "aizsardzības ministrs" Igors Girkins (Strelkovs) aicinājis Ukrainas austrumos esošos kaujiniekus sekot viņa piemēram un pamest Donbasu.

Šādi viņš izteicies interneta vietnē "Russkaja Vesna", komentējot kaujinieku komandiera Aleksandra Bednova slepkavību.

"Es savu izvēli izdarīju augustā. Vērtēt to var dažādi - nevienam to aizliegt nevaru. Katram ir tiesības veikt savu izvēli - saskaņā ar savu sirdsapziņu. Es varu tikai ieteikt kopējās intereses likt augstāk par personīgajām (pat vissmagākajās situācijās)," norāda Girkins.

"Es necentos cīnīties par varu Jaunkrievijā un atstāju savu vietu tāpēc, lai izbēgtu no līdzīgas situācijas. (..) Tāpēc aicinu sekot tam, ko izdarīju es pats. Saprotot, ka cits variants būs asiņains, bezjēdzīgs un beigsies traģiski," piebilst terorists.

Pērnā gada augustā Girkins pameta "Doņeckas Tautas Republikas" "aizsardzības ministra" amatu, paužot neapmierinātību ar notiekošo Ukrainas austrumos un aizbrauca uz Krieviju.

Pēc viņa domām, Bednova slepkavība tika veikta, lai kaujinieku vidū izprovocētu dumpi, kas nekavējoties tiks pasludināts par "prettautisku sacelšanos" ar visām no tā izrietošajām sekām, tostarp "tautas republiku" kontroles nodošanu Kijevai, "lai likvidētu bandītisko patvaļu".

Viņaprāt, Bednova slepkavība ir "smags noziegums, lai kaitētu Jaunkrievijai", un "viņa slepkavība notikusi pēc 90. gadu bandītu grupu savstarpējo rēķinu kārtošanas sliktākajām tradīcijām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!