Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bijušais Kongo Demokrātiskās Republikas nemiernieku līderis Bosko Ntaganda notiesāts uz 30 gadiem cietumā par kara noziegumu un noziegumu pret cilvēci pastrādāšanu, atsaucoties uz Starptautiskās krimināltiesas spriedumu, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Ntaganda, pazīstams arī ar iesauku "Terminators", tika atzīts par vainīgu 18 apsūdzībās, tostarp par slepkavībām, izvarošanu un seksuālu paverdzināšanu. Noziegumi pastrādāti laika posmā no 2002. līdz 2003. gadam. 46 gadus vecais nemiernieku līderis bijis iesaistīts vairākos bruņotos konfliktos gan Ruandā, gan Kongo Demokrātiskajā Republikā.

Bosko Ntaganda bijis "svarīgs līderis", kurš deva pavēles civiliedzīvotāju nogalināšanai, paziņoja tiesnesis Roberts Fremrs.

Prokurori ziņojuši, ka Ntaganda spēlējis būtisku lomu nemiernieku grupējuma "Kongo Patriotu Savienība" un tā militārā atzara "Patriotiskie Spēki Kongo Atbrīvošanai" operāciju plānošanā un vadīšanā. Starptautiskā krimināltiesa secinājusi, ka bruņotais grupējums īstenoja uzbrukumus pret civiliedzīvotājiem, kurus uzskatīja par nepiederošiem Hemas etniskajai kopienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!