Foto: Shutterstock

Eiropas Savienības (ES) un Turcijas bezvīzu režīms būtu kā degvielas glabāšana uguns tuvumā, brīdinājis bijušais Lielbritānijas izlūkdienesta MI6 vadītājs Ričards Dierlovs, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Dierlovs paudis, ka bezvīzu režīms būtu "aplami, it kā glabāt degvielu pie uguns, ko cenšamies nodzēst".

Tāpat viņš norādījis, ka, ja ES nespēs saviem pilsoņiem pierādīt, ka tā var kontrolēt bēgļu krīzi, radīsies auglīga vide populistiem. Dierlovs prognozēja, ka tuvāko piecu gadu laikā Eiropā varētu ierasties miljoniem imigrantu, un krīze varētu mainīt kontinenta ģeopolitisko situāciju.

"Reālajā pasaulē nav brīnumainu Džeimsa Bonda stila risinājumu," viņš paudis, brīdinot, ka nedrīkst arī pilnībā aizcirst durvis imigrantu priekšā.

Kā vēstīts, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans iepriekš paziņojis ka vēlas bezvīzu režīma ieviešanu, vēlākais, līdz oktobrim.

Eiropas Komisija (EK) maija sākumā atbalstīja bezvīzu režīma ieviešanu ar Turciju, ja tā izpildīs visus solījumus, kas doti līguma ar ES ietvaros. Turcijai vēl jāizpilda pieci no 72 nosacījumiem. Pēc EK lēmuma atbalsts bezvīzu režīmam vēl ir jāapstiprina vairumam ES dalībvalstu un Eiropas Parlamentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!