Foto: Reuters/Scanpix
Parīzes prokuratūra atteikusies turpināt izmeklēšanu saistībā franču žurnālistes un rakstnieces Tristanas Banonas izvirzītajām apsūdzībām Dominikam Strosam - Kānam par 2003. gadā it kā notikušo izvarošanas mēģinājumu, ceturtdien informē aģentūra AFP.

Prokurori norāda, ka noziegumam, ja tāds bijis, ir iestājies noilgums. Banona apsolījusi, ka iesniegs pret Strosu - Kānu civilprasību.

Jau vēstīts, ka Strosa-Kāna advokāti arī brīdināja, ka iesniegs prasību pret Banonu par apmelošanu, ja viņa iesniegs sūdzību pokuratūrā pret Strosu-Kānu, apsūdzot viņu izvarošanā,  

2007.gada februārī Banona kā viešņa piedalījās televīzijas sarunu šovā, kura laikā stāstīja, kā kāds augsta ranga politiķis 2003.gadā ievilinājis viņu tukšā dzīvoklī, solot viņai sniegt interviju, un tad mēģinājis viņu izvarot.

Televīzijas raidījumā politiķa vārds tika atveidots ar izkropļotu skaņu, lai to nevarētu atpazīt, bet Banona viņu raksturoja kā "seksuāli uzbudinātu šimpanzi". Vēlāk rakstniece interneta vietnei "AgoraVox" apstiprināja, ka runājusi par Strosu-Kānu.

Drīz pēc tam, kad Stross-Kāns tika aizturēts aizdomās par viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumu, Banonas advokāts Dāvids Kubi atzina, ka līdz šim pret prasības iesniegšanu iebildusi Banonas māte, kas ir reģionālās pašvaldības deputāte no Strosa-Kāna pārstāvētās Francijas Sociālistu partijas.

Banonas māte, aktīva Francijas Sociālistu partijas biedre un blogotāja Anna Mansurē, apstiprināja interneta ziņu vietnei "Rue89", ka ieteikusi meitai neiesniegt oficiālu sūdzību, jo baidījusies, ka šāds skandāls varētu kaitēt viņas žurnālistes karjerai.

Kā ziņots, Ņujorkas tiesa augustā atcēla Strosam - Kānam izvirzītās apsūdzības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!