Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pasaulslavenās Bikrama jogas dibinātājam Bikramam Čaudhuri saskaņā ar ASV tiesas lēmumu ir jāsamaksā 6,47 miljoni ASV dolāru (seši miljoni eiro), kas ir sods un kompensācija par seksuālu uzmākšanos.

Zvērinātie Losandželosas Augstākajā tiesā otrdien pieņēma šādu lēmumu pēc divu stundu ilgas apspriešanās.

69 gadus veco Čaudhuri 2013.gadā iesūdzēja tiesā advokāte Minakši Džafa-Bodena, kas bija strādājusi viņa labā. Advokāte sūdzējās, ka ir pārcietusi smagas sekas pēc tam, kad bija iebildusi pret Čaudhuri seksuālu uzmākšanos citām sievietēm.

Zvērinātie jau pirms otrdien pieņemtā sprieduma bija nolēmuši, ka Čaudhuri ir jāsamaksā prasītājai Džafai Bodenai apmēram vienu miljonu dolāru (0,92 miljonu eiro) liela kompensācija par mocīšanu, diskrimināciju un atriebību.

Bikrama joga ir jogas pozu un elpošanas vingrinājumu komplekss, kas tiek izpildīts telpā plus 40,6 grādu temperatūrā, tāpēc tiek saukts arī par karsto jogu.

Bikrama joga pirmoreiz izpelnījās negribētu uzmanību, kad Čaudhuri mēģināja iegūt karstās jogas autortiesības. Čaudhuri otrdien paziņoja, ka viņš pēdējos trijos gados nopelnījis maz naudas un ir tuvu bankrotam.

Čaudhuri, kurš ir no Indijas, kļuva bagāts pēc pārcelšanās uz ASV Kalifornijas štatu.

Prāvas laikā Čaudhuri atzina, ka viņam pieder 30 līdz 40 luksusa automobiļu, bet sacīja, ka tajos ir vecas detaļas no citām mašīnām un ka viņš plāno tos atdot valsts un labdarības organizācijām.

Čaudhuri advokāti ir apgalvojuši, ka viņš atlaidis Džafu-Bodenu tāpēc, ka viņai nebija licences praktizēt kā advokātei Kalifornijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!