Informācijas sabiedrības veidošana un informācijas tehnoloģiju izplatīšana Polijas skolās bija galvenais temats, ko trešdien apsprieda firmas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss, kas ieradies vizītē Polijā, un Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis.
Savas vienas dienas vizītes laikā Geitss tikās arī ar premjerministru Lešeku Milleru, premjerministra sekretāru Tadeušu Ivinski un Iekšējās drošības aģentūras vadītāju Andžeju Barčikovski. Tikšanās gaitā "Microsoft" un Polija parakstīja valdības drošības programmu, kas nodrošina Poliju ar "Microsoft" pieejas kodiem tās populārajai "Windows" programmatūrai.

Saskaņā ar nolīgumu Polijas valdībai būs pieejami "Windows" sistēmas drošības līdzekļi un tā varēs iekļaut pati savus drošības risinājumus "Windows" programmatūrā.

Geitss arī uzsvēra IT lomu modernajā izglītības sistēmā un teica, ka "Microsoft" turpinās palīdzēt Polijas skolu datorizācijā.

Pirms gaidāmās iestāšanās Eiropas Savienībā Polijai datorizācija un internets jāuzskata par absolūtu prioritāti, teica Geitss.

Līdz šim "Microsoft" ir palīdzējusi atvērt vairākus simtus interneta klašu skolās visā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!