Viens no Osamas bin Ladena vecākajiem dēliem Saads ir uzņēmies svarīgu lomu teroristu organizācijā "Al Qaeda" un ir starp līderiem, kuri vada "Al Qaeda" darbību no Irānas, otrdien ziņoja laikraksts "The Washington Post".
Saads bin Ladens un citi "Al Qaeda" vadoši darbinieki Irānā kontaktējās ar "Al Qaeda" šūniņu Saūda Arābijā neilgi pirms 12.maija sprādzieniem Rijādā, kuros tika nogalināti 35 cilvēki, raksta "Washington Post", atsaucoties uz ziņu avotiem ASV un Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ziņu avoti secināja, ka Rijādas sprādzieni izplānoti Irānā un pavēle tos īstenot dota no turienes. Laikraksts apgalvoja, ka Saadu bin Ladenu un citus "Al Qaeda" līderus Irānā aizsargā Irānas drošības spēki, kas ir lojāli Irānas islāma garīdzniekiem un atrodas ārpus centrālās valdības kontroles.

Saūda Arābija uzskata, ka Irānā uzturas ap 400 "Al Qaeda" locekļu, un mēģina pārliecināt Teherānu izdot Saadu bin Ladenu un citus Rijādas sprādzienos aizdomās turētos.

Saads bin Ladens, kurš dzimis Saūda Arābijā, ir 24 gadus vecs. Viņš ir viens no Osamas bin Ladena un viņa pirmās sievas vecākajiem dēliem. Osamam bin Ladenam ir piecas sievas un vairāk nekā 20 bērnu.

Pēc "Washington Post" ziņām, Saads bin Ladens bijis kopā ar tēvu Afganistānā astoņdesmito gadu vidū, kad veidojās "Al Qaeda".

Saads bin Ladens tikai pēdējā laikā ir kļuvis par svarīgu mērķi Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) un Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB). Viņš uzņēmies aktīvāku lomu "Al Qaeda" vadīšanā tikai kopš ierašanās Irānā pagājušajā gadā, ziņo "Washington Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!