Ali Hamzam al-Balulam, kurš, kā tiek uzskatīts, savulaik bijis Osamas bin Ladena pārstāvis attiecībās ar medijiem, ASV kara tiesa Guantanamo cietumā piespriedusi mūža ieslodzījumu, vēsta BBC.
Viņš tika atzīts par vainīgu sazvērestībā, mudināšanā uz slepkavību un "Al Qaeda" propagandas videomateriālu veidošanā, kopumā 35 epizodēs. Apsūdzības uzturētāji uzsvēruši, ka 39 gadus vecais Jemenas pilsonis nav izrādījis nožēlu par izdarītajiem noziegumiem.

Baluls, kurš Kubā tika nogādāts 2002. gadā, atteicās no aizstāvības, nodēvējot tiesas procesu par farsu un lietas izskatīšanas gaitā atzina, ka ir "Al Qaeda" biedrs. "Mēs cīnīsimies pret ASV valdību. (...) Mēs esam vienīgie uz visas Zemes, kas stājas jums pretī," apsūdzētais esot teicis tiesnešiem.

Tāpat apsūdzētais apgalvojis, ka Amerika pati ir vainīga 2001. gada 11. septembra terora aktos. "Tas, kurš teicis, kas tie [terora akti] notika bez iemesla, ir muļķis. Jūs sākāt karu pret mums," teicis Baluls.

Apsūdzības uzturētāji pauduši, ka apsūdzētais atzinis, ka nodarbojies ar "Al Qaeda" sakaru ar medijiem uzturēšanu un veidojis propagandas videomateriālus, kuri tika izplatīti ar mērķi piesaistīt jaunus teroristus pašnāvniekus. Pēc kara tiesas domām, visas Balula darbības "Al Qaeda" labā atzīstamas par kara noziegumiem, jo tā ir teroristiska organizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!