Pasaulē meklētākajam teroristam Osamam bin Ladenam lojālie islama kaujinieki ir atspiesti līdz pēdējiem nocietinājumiem Toraboras kalnos, otrdien paziņoja Ziemeļu alianses komandieris Mohamads Amins.
"Mēs uz šo rajonu esam nosūtījuši papildspēkus," sacīja vietējā militārā komandiera Hazrata Ali palīgs Amins. "Bin Ladena atbalstītāji pašreiz ir iesprostoti pēdējā bāzē Spingaras kalnos."

Amins sacīja, ka vairāki "Al Qaeda" kaujinieki ir nogalināti, taču nesniedza detalizētāku informāciju.

CNN ziņo, ka neilgi pirms tam antitalibu spēki ar kaujām ielauzās nocietinātajā "Al Qaeda" kompleksā, kurš pirms tam tika izpostīts amerikāņu uzlidojumos.

Pirmdienas pēcpusdienā afgāņu komandiera Hazrata Ali vienības no trim pusēm ieņēma Melavas rajonu netālu no Toraboras. Kaujās nogalināti divi arābu "Al Qaeda" kaujinieki un 25 afgāņi.

Tiek uzskatīts, ka Toraboras alu kompleksā patvērušies aptuveni 1000 neafgāņu "Al Qaeda" kaujinieku, un ASV militārie komandieri uzskata, ka arī Osama bin Ladens ir kopā ar viņiem.

Trīs amerikāņu spiegu pavadoņi pārrauga minēto rajonu un lidmašīnas nometušas skrejlapas ar piedāvājumu samaksāt 25 miljonus dolāru par bin Ladena sagūstīšanu un brīdinājumu nedot patvērumu viņam un "Al Qaeda" kaujiniekiem, ziņo Pakistānas laikraksts "Jang".

Ziemeļu alianses komandieri apgalvo, ka viņi iznīcinājuši vairākus "Al Qaeda" bunkurus. Savukārt ASV bumbvedēji B-52 nometa septiņas tonnas smagas bumbas, kas speciāli paredzētas pretinieka iznīcināšanai alās.

Tikmēr Kandahāras apkārtnē izvietojas ASV jūras kājnieki, lai bloķētu jebkādu iespēju talibu līderiem aizbēgt no pilsētas. Uzskata, ka šajā rajonā atrodas "Taliban" līderis mulla Mohamads Omars un, iespējams, arī bin Ladens, ja viņš nav Toraboras kalnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!