Katarā bāzētais telekanāls "Al Jazeera" pārraidījis, kā tas apgalvoja, Osamas bin Ladena uzrunu, kurā viņš aicina irākiešus veikt pašnāvnieku uzbrukumus pret amerikāņu "neticīgajiem", ja ASV iebruks Irākā.
"Mēs arī uzsveram mocekļu operāciju svarīgumu pret ienaidnieku. Šādas operācijas ir radījušas bezprecedenta problēmas Amerikā un Izraēlā, kādas tās agrāk nekad nav pieredzējušas visas savas vēstures laikā," teikts ierakstā.

16 minūtes garajā ierakstā bin Ladens aicina musulmaņus gāzt valdības, kas "strādā kā vergi amerikāņiem" un paziņo par solidaritāti ar irākiešiem.

"Mēs vēlamies, lai jūs zinātu un apstiprinām jums, ka šajā karā, kurā neticīgās ASV vada savus sabiedrotos un draugus, mēs esam ar jums un mēs cīnīsimies Dieva vārdā," norāda bin Ladens.

Tomēr nav zināms vai balss ir autentiska, taču, ja tā pieder Osamam bin Ladenam, tad tas pierāda, ka viņš vēl joprojām ir dzīvs.

"Al Jazeera" televīzija vairākkārt pārraidījusi audioierakstus un paziņojumus, ko sniedzis bin Ladens. Vašingtona šo televīziju dēvē par "Al Qaeda" propagandas kanālu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!