Trešdien internetā ievietots viss pagājušajā nedēļā daļēji demonstrētais videoieraksts ar Osamas bin Ladena uzrunu, kurā viņš paziņo, ka Džordžs Bušs ir ievilcis Ameriku Irākas purvā un brīdināja, ka nogalinātie irākieši tiks atriebti.
Ar 24.oktobri datētajā ierakstā, kas ievietots islamistu izmantotās mājas lapās, bin Ladens norāda, ka Bušs ignorējis padomus nerīkot "nepamatotu karu Irākā, kuram nebūs beigu".

"Melnais zelts (nafta) padarīja viņu aklu un viņš savas personīgas intereses izvirzīja augstāk par Amerikas interesēm, un tāpēc sākās karš, daudzi gāja bojā, Amerikas nauda tika izšķērdēta un Bušs tika ievilkts purvā Irākā, kas apdraud viņa nākotni," paziņoja "Al Qaeda" līderis. "Nogalināti vairāk nekā 15 000 mūsu cilvēku un desmitiem tūkstoši ievainoti un vairāk nekā 1000 jaunu cilvēku (amerikāņu) tika nogalināti un desmitiem tūkstoši ievainoti. Buša rokas ir aptraipītas ar abu pušu asinīm tikai naftas dēļ un viņa privāto kompāniju nodarbināšanai."

"Atceraties, ka uz katru rīcību ir reakcija," viņš sacīja, piebilzdams, ka "Al Qaeda" turpinās cīnīties ar ASV, "līdz liks tai bankrotēt".

"Al Jazeera", kas ierakstu ieguva piektdien un vairāku fragmentus pārraidīja sestdien, viņa izteikumus par Irāku nedemonstrēja.

Tas bija pirmais bin Ladena videoieraksts vairāk nekā gada laikā un izskatījās kā apzināts mēģinājums ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!