Arābu telekanāls "Al Jazeera" sestdien pārraidījis divus audioierakstus, kurus esot ierunājis Osama bin Ladens, kuros viņš draud sarīkot pašnāvnieku uzbrukumus ASV teritorijā un tās ārpusē, un brīdināja, ka visas ASV rīcību Irākā atbalstošās valstis ir mērķi.
Runātājs ierakstā aicināja irākiešus sarīkot svēto karu pret amerikāņu "krustnešiem" Irākā, līdz Bagdādē tiks izveidota islamiska valdība.

"Jums būtu jāzina, ka šis karš (ASV spēku atrašanās Irākā) ir jauns krusta karš pret islama pasauli un ir izšķirošais visai musulmaņu nācijai," paziņoja balss ierakstā. "Mēs, pēc Dieva gribas, turpināsim cīnīties pret jums un turpināsim mocekļu operācijas ASV iekšienē un ārienē, līdz jūs pārtrauksiet apspiestību un savu muļķīgo rīcību."

Runātājs sacīja, ka tagad ir skaidrs, ka ASV prezidents Džordžs Bušs karu Sadama Huseina gāšanai ir sācis "cionistu" lobiju mērķu izpildīšanai - sagraut Irākas militāro varenību un sagrābt tās naftas bagātības.

"Darīsim neticīgajiem zināmu, ka mums ir tiesības atbildēt jebkurā vēlamajā laikā un vietā visiem, kas piedalījās šajā nežēlīgajā karā - Lielbritānijai, Spānijai, Austrālijai, Polijai, Japānai, Itālijai un musulmaņu valstīm, it īpaši Kuveitai un citām Persijas līča valstīm," paziņoja runātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!