Teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderis Osama Bin Ladens pēc savas nāves mantojumā atstājis aptuveni 29 miljonus ASV dolāru, kurus novēlējis "džihādam", norādot, ka nauda jātērē Allaha labā, otrdien vēstī raidsabiedrība BBC.

Bin Ladena testaments atradies starp dokumentiem, ar kuriem otrdien varējuši iepazīties ASV masu mediji. Dokumentus ASV ieguvusi pēc Binladena nāves. Testamentā Binladens norādījis, ka vēlas, lai viņa ģimene "pakļaujas viņa gribai" un naudu tērē "džihādam".

Vēl citā vēstulē Binladens lūdz savam tēvam parūpēties par viņa sievu un bērniem viņa nāves gadījumā. Kā ziņo ārzemju raidsabiedrība, dokumentos ietvertais ziņojums ir skaidrs – Binladens rēķinājies ar nogalināšanas risku. "Ja mani nogalina, tad lūdzieties par mani un ziedojiet naudu dažādām labdarībām manā vārdā, jo man būs nepieciešams atbalsts, lai sasniegtu mājas," rakstījis Binladens, vēstī BBC.

Savos dokumentos Binladens skaidrojis, ka nauda atrodoties Sudānā, taču nav precizējis kādā formā, proti, vai tā noglabāta skaidrā naudā vai arī vērstpapīros vai citā formā.

Kā ziņo BBC, Sudānā Binladens dzīvojis piecus gadus 90. gados kā Sudānas valdības viesis.

Jau ziņots, ka 2011. gadā "Al Qaeda" līderis tika nošauts savā slēptuvē Pakistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!