Arābu telekanālā “Al-Jazeera” pirmdien ir parādīts viss videoieraksts, kurā al-Qaeda grupējuma līderis Osama Bin Ladens izsaka draudus ASV un paziņo, ka grupējuma mērķis ir novest ASV līdz bankrotam, ziņo ārvalstu masu mediji.
Šī ieraksta fragmenti telekanāla pārraidēs parādījās jau piektdien, bet pirmdien skatītājiem bija iespēja noskatīties visu Bin Ladena paziņojuma ierakstu.

“Mēs turpināsim piekopt savu politiku asiņojošajā Amerikā līdz brīdim, kad tā bankrotēs. Allahs tā vēlas, un nekas šajā pasaulē viņam nav neiespējams,” saka Bin Ladens.

Viņš stāsta, ka to pašu astoņdesmitajos gados, cīnoties pret Padomju Savienību, darīja arī Afganistānas modžahedi. “Viņi pielietoja savas īpašās cīņas tehnikas, centās nogurdināt savu pretinieku, lai uzvarētu karā pret tirānisko lielvaru.”

“Mēs viņiem palīdzējām, un Krievija asiņoja desmit gadus, līdz bankrotēja, padevās un atzina savu sakāvi.”

Bin Ladens apgalvo, ka grupējumam ir ārkārtīgi viegli izaicināt un provocēt Amerikas valdību. “Mums ir tikai jānosūta pāris kaujinieki uz pašu tālāko valsts nostūri, kuri tur paceltu karogu ar uzrakstu al-Qaeda, un uz turieni jau steigsies militārpersonas un bruņotie spēki, nodarot valstij cilvēkresursu, politiskos un ekonomiskos zaudējumus.”

“Al-Jazeera” pārstāvji ziņo, ka viņi nolēmuši parādīt visu ierakstu tāpēc, ka tie tika vainoti dažu fragmentu izgriešanā, kuros izteikti draudi konkrētām valstīm.

Lai pierādītu sava plāna īstenošanos, Bin Ladens minēja, ka al-Qaeda savu 11. septembra uzbrukumu veikšanai iztērēja aptuveni 500 000 ASV dolāru, bet tā ir niecīga summa, salīdzinot ar to naudas daudzumu, kādu izdeva Amerika, lai atgūtos no šī terora akta.

“Katrs al-Qaeda dolārs Amerikai izmaksāja miljoniem dolāru, un tas viss notiek ar Allaha atļauju. Runājot par ASV ekonomisko deficītu, tas ir sasniedzis astronomiskas summas – vairāk nekā triljonu dolāru.”

Kopējais ASV nacionālais parāds ir vairāk nekā 7 triljoni ASV dolāru, bet 2004. gada valsts budžeta deficīts ir 413 miljardi ASV dolāru, informē CNN.

“Tas parāda, ka al Qaeda gūst panākumus, bet no otras puses tas nozīmē, ka ieguvēja ir arī Buša valdība, ja ņemam vērā tos liela apjoma līgumus, kurus noslēguši Buša valdības atbalstītie milzīgie uzņēmumi.”

“Tomēr viss norāda uz to, ka zaudētāji esat jūs,” viņš saka. “Tie esat jūs, Amerikas iedzīvotāji un jūsu valsts ekonomika.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!